Humus Libanez حُمُّص بطحينة

Prima data am mancat Humus la un restaurant arabesc de 5* din cadrul Hotelului President Wilson, Geneva, Elvetia. Pe loc m-a cucerit. Am ajuns acasa si m-am si pus pe treaba. Voila ce a iesit!

O sa revin si cu alte bunatati mancate acolo. Pana atunci bucurati-va de o mancare sanatoasa,  gustoasa si cu calorii putine!

Ingrediente :

  • 500 g naut
  • 1/2 zeama de la o  lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • seminte de pin
  •  2 linguri de pasta de susan
  •  ulei de masline
  • sare de mare

Mod de preparare: Pregatirea incepe de cu seara cand alegem nautul si il punem la inmuiat pana a doua zi de dimineata, cand il fierbem bine in apa cu sare. Oprim o cana din apa in care a fiert nautul. (Se poate folosi si naut in conserva…te scapa de o grija🙂 Dupa ce s-a fiert, il curatam de coji (dureaza o ora doua …dar e mai bun asa), il trecem printr o sita sau il mixam cu ajutorul robotului de bucatarie. Adaugam apoi in pasta de naut: usturoiul zdrobit, pasta de susan, apa in care s- a fiert si cateva linguri cu ulei de masline. Condimenteaza cu sare, piper, si zeama de lamaie, dupa gust. Pe deasupra se presara semintele de pin, care au fost prajite in prealabil.Se serveste alaturi de lipie libaneza.

شهية طيبة  adicaaa…Pofta buna!

Acest articol a fost publicat în Bucataria Libaneza. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Humus Libanez حُمُّص بطحينة

  1. Anonim spune:

    Hey, miss, felicitari pt noul blog! E f frumos… pupici

  2. Marie spune:

    Totally love hummus. Hope you’ll cook some for me next time we meet🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s