Muffins

Ieri mi-am cumparat tava de briose.🙂 Am dat ceva banuti pe ea si pe hartiutele acelea dragalase in care se pun briosele , dar parerea mea e, ca a meritat. Va las si pe voi sa judecati.Dupa reteta urmatoare mi-au iesit exact 12 bucati. ( atat are tava)

Ingrediente:

  • 3 oua
  • o ceasca 150 ml zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ½ ceasca faina +1-2 lg faina in plus daca eventual e cam moale( se masoara cu aceeasi ceasca)
  • 1 lg praf copt

Optional: bucatele de cioco, 2 lg coaja de portocala confiata, mure, afine etc si zahar praf pt ploaia de la sfarsit

Mod de preparare:

  • Ouale intregi cu zaharul si cu zaharul vanilat se mixeaza pana devin o pasta cremoasa.
  • Se adauga uleiul in fir subtire – ca la maoineza si se mixeaza in continuare.
  • Se adauga faina . Mai intai o cana jumate si dc mai e nevoie de mai adauga 1 , 2 lg. +praful de copt.
  • Apoi optionalele.
  • Trebuie sa fie de consistenta unui chec.
  • Se imparte compozitia in formele de muffins.
  • Daca aveti hartii speciale le folositi, daca nu ungeti tava de muffins cu unt si tapetati cu faina.

Se baga la cuptorul incalzit la 180 grade. Se lasa cam 25 de min. Cand briosele  au crescut,sunt aurii si au mijlocul bine copt ( se poate verifica cu o scobitoare) sunt gata. Le racim culcandu-le pe o parte. La final presaram in ploaie zaharul praf.Se pot servi cu gem, cu ciocolata fierbinte, cu diferite sosuri. Pofta buna! Mie mi-au iesit excelent😉

Acest articol a fost publicat în Deserturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s