Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino

Ingrediente:

  • 200 g spaghete
  • 3-4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 2 catei de usturoi
  • 1-2 ardei iuti mici, uscati, pisati
  • parmezan
  • sare de mare
  • frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat

Mod de preparare.

  • Se pun spaghetele la fiert in apa cu sare si ulei. Pentru a fi „al dente” lasati-le sa fiarba cu 2 minute mai putin decat indicatiile de pe ambalaj.
  • Intre timp se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se caleste usor usturoiul, care a fost in prealabil tocat marunt sau dat prin ustensila speciala. Atentie ! Usturoiul doar se rumeneste putin, nu se prajeste !
  • Se adauga ardeii .
  • Se rumenesc si acestia putin si dupa adaugam o lg de apa in care au fiert spaghetele.
  • Rasturnam spaghetele in tigaia in care am rumenit usturoiul si ardeii si amestecam scuturand tigaia pentru a nu rupe spaghetele si pentru a le imbiba cu uleiul aromat.
  • Cand servim spaghetele radem parmezan pe deasupra si le ornam cu cateva frunzulite de patrunjel.
Acest articol a fost publicat în Bucataria Italiana. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s