Tiramisu

Ingrediente

  • 500 g piscoturi Savoiardi
  • 500 g crema Mascarpone
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar
  • baileys
  • cacao pentru ornat

Mod de preparare:

  • Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;
  • Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul;
  • Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana sunt tari;
  • Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare. Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
  • Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin bayles pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;
  • Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;
  •  Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si baileys si deasupra ce a mai ramas din crema;
  • Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
Acest articol a fost publicat în Bucataria Italiana, Deserturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Tiramisu

  1. world of leea spune:

    exact aceasta este si reteta mea de tiramisu, suntem innebuniti dupa ea si de fiecare data trece imediat🙂

  2. mamaaaaaaaaaa ce bun e. nu am mai facut de tare multa vreme tiramisu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s