Tahini – pasta de susan

Avand in vedere faptul ca multe persoane mi-au spus ca pasta de susan este cam scumpa in comert, m-am gandit sa va ofer si varianta mai ieftina🙂. Aceasta este „isprava” mea de azi, … pe langa o portie imensa de humus😀 ( pentru ca atunci cand prepari aceasta pasta trebuie sa faci si o portie de humus…obligatoriuuu) !!!🙂 Yummy

Tahini, pasta de susan, este una din componentele de baza ale humusului. Totusi, pasta de susan, tahini, este folosita in multe mancaruri si poate fi ingredient principal si in supe. Aceasta pasta este specifica bucatariilor arabesti si israeline ca si gustare sau garnitura.

 Ingrediente:

  • 200 gr susan
  • 8-9 lg ulei de floarea soarelui

 Mod de preparare:

  • Intr-o tava punem semintele de susan si le prajim putin la foc mic in cuptor, aproximativ 5-10 minute amestecand cu o lingura des ca sa nu se arda semintele.
  •  Lasam sa se raceasca semintele cam 20 de minute.
  • In blender punem semintele de susan, uleiul si mixam pana devine o pasta. Pasta trebuie sa fie groasa, dar totusi fluida.
  • Punem in borcane pe care le inchidem ermetic si le pastram in frigider.

E delicioasa!

Acest articol a fost publicat în Bucataria Libaneza, Dressinguri salate și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Tahini – pasta de susan

  1. Andreea Beca spune:

    Buna treaba, o sa fac si eu🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s