Tagliatelle cu prosciutto , hribi si sofran

Azi v-am pregatit o minune de reteta !!

Ingrediente:

  1. o punga de tagliatelle,
  2.  o cutie de prosciutto feliat(cred ca are cam in jur de 8, 9 felii – sincer am uitat sa le numar sa va spun exact),
  3. o branza topita sul cu smantana (eu folosesc de la Oke)
  4. hribi
  5. o smantana pentru gatit de la Dorna
  6. sare
  7. sofran (un pliculet pentru o aroma mai „difuza”, sau 2 pentru o aroma mai intensa)
  8. piper
  9. parmezan

Mod de preparare:

  • punem pastele la fiert in apa cu sare si cu o lg de ulei . Le faceti cum doriti: „al dente” sau mai fierte.
  • intr-o tigaie punem smantana lichida la incalzit
  • cand este calda adaugam sulul de branza topita si amestecam incet pana cand se topeste
  • adaugam sofranul, cipercile (eu le-am avut la congelator, le-am bagat la cuptor, am pus apa pana le-am acoperit si am amestecat din cand in cand. Cand apa a scazut au fost gata si ele ), prosciutto si condimentam cu putin piper si sare nu foarte multa pentru ca si prosciutto este sarat si parmezan-ul.
  • Cand serviti, puneti paste pe o farfurie, deasupra turnati sosul si razuiti parmezan.  Yummyy ce delicioase sunt! Voila ce delicioase au fost :))
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Bucataria Italiana, Carne de porc, Paste și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Tagliatelle cu prosciutto , hribi si sofran

  1. nu stiu ce sa zic despre branza topita… din punctul de vedere al continutului aceasta nu este inclusa in categoria branzeturi, deoarece este un rebut de productie, asa ca m-as gandi la alternative pentru prepararea acestei retete, minunate, de altfel… 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s