Mancare de dovlecei cu ochiuri

Ingrediente:

  • o ceapa
  • un ardei
  • 2 dovlecei
  • 1 lg smantana
  • 5 lg faina
  • oua
  • ulei
  • marar
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare:

  • Dovleceii se dau pe razatoare si peste ei se presara sare. Se lasa vreo 10 minute.
  • Intr-o cratita putem putin ulei si calim ceapa si ardeiul ( care au fost taiate cubulete inainte). Cand sunt gata calite, stoarcem dovleceii de apa, ii aruncam in cratita si ii lasam sa fiarba vreo 20 de minute. Amestecam sa nu se prinda de fundul cratitei.
  • Intre timp intr-un castron pregatim smantana cu faina si cu putina apa , pe care le amestecam bine de tot.  Turnam compozitia peste dovlecei si lasam sa  dea vreo 2 clocote. Condimentam. Atentie la sare pentru ca dovleceii au stat in sare inainte!
  • Tocam marunt mararul si-l aruncam peste mancare cand e gata.
  • Intr-o tigaie facem ochiurile (mai moi, mai tari , dupa preferinta fiecaruia)

ENJOY!

 

Acest articol a fost publicat în Mancaruri cu legume și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s