Din nou despre HUMUS

Trebuie doar o data sa gusti din celebrul Humus si te si indragostesti pe loc de el. Humus-ul se numara printre mancarurile mele preferate. Azi nu m-am putut abtine si am facut o portie. Poate va conving si pe voi ; daca nu cu poza macar cu informatiile🙂. Sa aveti pofta buna!

Humus este un preparat foarte popular in tarile arabe. Spumos. hranitor si cu putine calorii, acest humus a devenit in ultimul timp foarte popular si la noi. Cu adaos de mirodenii acest humus este excelent pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni si merge cu paine prajita.

Una dintre cele mai interesante si hranitoare retete vegetariene, „humus-ul” este plin de substante nutritive foarte sanatoase: fier, folati, vitamina C, B6, proteine. Pasta de susan tahini sau tahina aduce si ea un aport esential de vitamina E si uleiuri mononesaturate, foarte importante pentru organism.
Humus-ul este o mancare straveche. Inca din antichitate exista documente care atesta aceasta mancare, care a hranit omenirea de peste 10000 de ani. Fiind atat de sanatoasa, reteta originala a fost disputata de multe ori, intre Liban si Israel fiind un adevarat „razboi” pe aceste teme. In final, s-a decis ca humus-ul ar fi de origine libaneza.
In consecinta, celelalte popoare, care consumau frecvent humus, si-au facut propriile lor retete, variatiuni pe tema retetei originale.

Acest articol a fost publicat în Bucataria Libaneza și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s