Clatite cu gem de afine

Ingrediente:

  • 300 gr faina
  • 100 gr zahar
  • apa minerala
  • lapte
  • coaja rasa de la o lamaie/ scortisoara
  • un praf de sare
  • 1 lg ulei
  • 2-3 oua

Mod de preparare:

  • Amesteca faina cu sarea.
  • Adauga ouale, putin lapte, zaharul, uleiul si amesteca bine.
  • Amestecand, adauga incet apa minerala si lapte, pana vei obtine un aluat subtire si omogen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).
  • Adauga coaja de lamaie / scortisoara.
  • Incinge o tigaie la foc potrivit.(eu nu am folosit ulei deloc pentru prajit; am folosit o tigaie anti-adeziva de la Tefal si nu s-au prins deloc)
  • Toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita. Intinde bine aluatul pe tigaie ca sa iasa subtiri.
  • Prajeste clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
  • Cand se servesc de ung cu gem de afine. ( eu aveam pus pe iarna – urmeaza sa postez si reteta aceasta).

Acest articol a fost publicat în Deserturi și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Clatite cu gem de afine

  1. Pingback: Clatite cu branza de vaca si stafide | Carmensita's Cuisine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s