Gogosari in otet

Ei iata ca se apropie toamna si vrand- nevrand te gandesti la iarna geroasa si moarta care urmeaza si incepi sa-ti umpli camara cu tot felul de bunatati, pentru ca la iarna sa-ti savurezi si adulmeci roadele muncii. Asa ca azi va propun sa va ganditi la…gogosari.🙂 Iata si reteta mea:

Ingrediente:

  • 5 kg gogosari
  • 2 l jumatate de apa
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • piper boabe
  • 2 lg cu varf de sare dura
  • 1 l otet
  • o cana de zahar
  • un pachetel de conservant

Mod de preparare:

  • Intr-o cratita mare punem apa la fiert impreuna cu foile de dafin, piperul boabe, sarea, otetul, zaharul si conservantul.
  • Scufundam gogosarii in apa care fierbe si ii lasam sa dea vreo 2 clocote ( sa se inmoaie putin).
  • Se scot si se aseaza in borcane. Intre ei punem si cateva frunze de telina. In fiecare borcan punem  o foie de dafin deasupra si turnam apa in care i-am oparit.
  • Borcanele se infileteaza cat sunt inca fierbinti.

Gatiti cu dragoste!

Acest articol a fost publicat în Provizii pe iarna și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s