Budinca de orez cu stafide

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 baton de scortisoara
  • 250 gr orez
  • 100 gr stafide
  • 50 ml rom
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 100 gr migdale/ fistic/ nuca ( eu am folosit migdale pentru ca le aveam prin casa)

Mod de preparare:

  • Laptele + sarea+2 lg de unt+ batonul de scortisoara se pun intr-o oala.
  • Orezul se spala bine, iar cand laptele da in fiert, se adauga in el. Se fierbe la foc mic. Cand orezul este fiert, se scoate batonul de scortisoara si se lasa la racit.
  • Stafidele se inmoaie in rom.
  • Frecam 50 gr de unt cu zaharul si cu galbenusurile. Se adauga in orez, dar numai dupa ce acesta s-a racit.
  • Mai adaugam fisticul/ migdalele/ nuca si stafidele scurse de rom.
  • Batem albusurile spuma tare dupa care se incorporeaza in compozitie.
  • Se unge si se tapeteaza un vas de yena dupa care turnam amestecul. Deasupra punem untul ramas taiat in bucatele.
  • Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute. Sa aveti pofta!
Acest articol a fost publicat în Deserturi și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Budinca de orez cu stafide

  1. Miss Delarue :) spune:

    Au mie, ce bine arata!

  2. Miss Delarue :) spune:

    Nu asta am am vrut sa scriu! Am vrut sa scriu ca e apetisant

  3. Pingback: Peltea de gutui | Carmensita's Cuisine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s