Gulyas la ceaun

Tin sa va anunt ca nu am ridicat nici macar un deget la prepararea lui ;)), numai cand am mancat ;))

Ieri am primit o invitatie la un Gulyas, invitatie care nici nu se putea sa pice mai bine🙂. A fost perfect: ceaunul aburind, focul trosnind, gulyas-ul fierband, iar cand frigul ma mai pisca ma apropiam de ceaun si ma faceam ca amestec :))) Iar pe urma farfuria cu gulyas-ul fierbinte…o delicatesaaa. S-a si instalat linistea la masa.

Va doresc spor la gatit si pofta buna!

Ingrediente:

  • 1 kg carne porc si vita
  • 1 kg cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 radacini de  patrunjel
  • 4 cepe
  • 4 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 tub crema de gulyas
  • 1/2 tub de Piros Arany iute
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • boia dulce
  •  ulei
  • frunze de patrunjel,telina tocate marunt
Mod de preparare:
  • Curatam toate legumele si le taiem cubulete.
  • Taiem si carnea cubulete.
  • Se face focul. Se pune ceaunul pe foc.
  • Adaugam ulei.
  • Punem ceapa, ardeii si rosiile in ceaun sa se patrunda putin.
  • Adaugam bucatile de carne, condimentele si tubul de crema de gulyas si jumatate din cel iute. Daca ca place foarte iute puteti sa puneti tot tubul.
  • Amestecam bine si cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga 1 l apa si se lasa sa fiarba la foc domol.
  • Cand carnea este aproape fiarta se adauga apa necesara , zarzavatul iar la final  frunzele de telina si cartofii.
  • Cand toate s-au fiert adaugam frunzele de patrunjel .
Acest articol a fost publicat în Carne de porc, Carne de vita, Ciorbe / Supe, Din bucataria altora și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s