Covrigei si saratele

Ingrediente:

  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 200 gr smantana
  • chimen
  • cas
  • un galbenus de ou
  • sare de mare

Mod de preparare:

  • Untul,  faina si smantana se framanta bine pana se dezlipeste aluatul de pe planseta sau de pe vasul in care l-ati framantat. In timp ce framantati sarati aluatul.
  • Se da la rece 2 ore.
  • Se scoate aluatul din frigider, se intinde, se da cu galbenusul de ou, se presara deasupra chimen/ susan (trebuie prajit putin inainte) /cas/mac. Eu am ales chimenul si casul de data aceasta.
  • Se taie fideluta sau se fac covrigei.
  • Se baga in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute. Verificati spre final covrigeii sa nu se arda pentru ca toate cuptoarele sunt diferite!
Acest articol a fost publicat în De rontait și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s