Scortisoara

Scortisoara este comercializată uscată sub formă de batoane de aproximativ 10 cm lungime, sub formă de bucățele sau gata măcinată. Se utilizează în bucătăria occidentală mai ales pentru aromatizarea produselor de cofetărie, iar în țările orientale și la condimentarea preparatelor culinare.

Scortisoara este un condiment care a fost folosit de aproape 4000 de ani ca remediu natural in multe culturi. Desi exista mai multe tipuri de scortisoara, Cinnamon cassia este cea mai tare esenta si are cea mai eficienta actiune. In general, scortisoara era folosita ca remediu impotriva frigului; extremitatile reci, crampele musculare, durerile cauzate de raceala sau gripa, durerile de articulatii, indigestia, dar si lipsa poftei de mancare erau tratate cu scortisoara. Condimentul poate fi adaugat in orice fel de ceai; ajuta la crearea unei senzatii de caldura in tot corpul, mai ales a rinichilor si ficatului.

In practica Ayurveda, cea mai veche metoda de vindecare a omului, originara din India, scortisoara este buna pentru circulatie si digestie si in cazurile de raceala. Este folosita pentru a fortifica corpul si de asemenea pentru a alina durerile menstruale.

In China, ramurile de scortisoara sunt folosite pentru stimularea transpiratiei, imediat ce au aparut primele simptome de raceala sau gripa.

Unele cercetari stiintifice au aratat ca o anumita componenta a scortisoarei actioneaza asupra celulelor din corpul uman, ajutand la controlul cantitatii de zahar din sange, semn ca scortisoara ar putea fi folosita si ca tratament impotriva diabetului – pana cand se va sti cu siguranta mai sunt insa multe studii de efectuat.

Atunci cand cumparati scortisoara pentru a pregati o reteta culinara puteti opta pentru pachetelele cu praf, dar daca doriri sa o folositi in scopuri terapeutice, e mai bine sa alegeti bete de scortisoara; in orice caz, cititi cu atentie ce scrie pe eticheta ambalajului si optati pentru produsul cu cei mai putini conservanti.

Atentie! Tusea si anumite eruptii cutanate pot fi semne ale unei reactii alergice la scortisoara. In plus, nu este recomandat ca persoanele insarcinate sau care alapteaza sa consume cantitati mari de scortisoara.

Acest articol a fost publicat în Ierburi si mirodenii, Stiati ca.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Scortisoara

  1. Pingback: Compot de mere | Carmensita's Cuisine

  2. Pingback: Arome de toamna: Dovleac (ludau) la cuptor | Carmensita's Cuisine

  3. Pingback: Mere umplute cu visine, nuci si stafide | Carmensita's Cuisine

  4. Pingback: Gomboti cu peltea si gem de gutui | Carmensita's Cuisine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s