Mere umplute cu visine, nuci si stafide

Un desert excelent pentru zilele friguroase de iarna in care stai la gura sobei si spui povesti🙂

Ingrediente:

  • mere
  • nuci
  • zeama de lamaie
  • unt
  • scortisoara
  • cardamom
  • zahar vanilat
  • miere de albine
  • visine – toate in cantitatile dorite de fiecare

Mod de preparare:

  • Spalati merele.
  • Goliti-le de casuta semintelor si de o parte din interior, asigurandu-ne ca ramane destul loc pentru umplutura.
  • Nu  decojiti merele, pentru ca in coaja concentratia de vitamine si minerale este dubla fata de cea din pulpa.
  • Stropiti-le imediat cu zeama de lamaie.
  • Intepati coaja din loc in loc cu o scobitoare- evitand astfel explozia merelor in cuptor.
  • Umpleti fiecare mar cu: putin unt , visine si amestec de nuci taiate marunt, zahar vanilat, scortisoara si cardamom.
  • Asezati-le intr-o tava si  dati-le la cuptor pentru 25-30 minute.
  • Cand le serviti stropiti-le cu miere.
  • Daca nu puneti zahar deloc si nici miere o sa iasa cu desert dulce-acrisor.
Acest articol a fost publicat în Deserturi și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s