Peltea de gutui

Ingrediente:

  • cojile curatate si cotoarele ramase de la Gemul de gutui
  • 2, 3 mere  taiate in sferturi
  • 1 l jumatate de apa
  • 1 kg  zahar
  •  zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare:

  • Cojile si cotoarele gutuilor, impreuna cu merele taiate, se pun la fiert in apa si se lasa la foc mic cam 1 ora.
  • Se strecoara apoi si in lichidul obtinut se adauga zaharul.
  • Se pune la fiert la foc potrivit .
  • Se fierbe cam 40 -50 de minute.
  •  La final se adauga zeama de lamaie si se mai da un clocot dupa care se opreste focul.
  • Pelteaua se pune rece in borcane.

Se poate consuma cu vafe, gris cu lapte, budinci, orez cu lapte etc.

Acest articol a fost publicat în Deserturi, Provizii pe iarna. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Peltea de gutui

  1. Pingback: Gomboti cu peltea si gem de gutui | Carmensita's Cuisine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s