Placinta cu varza

Ingrediente:

  • 1 varza nu foarte mare
  • 1 ceapa medie
  •  ulei
  • 1 pachet foi placinta
  • 1 legatura marar
  • piper proaspat macinat
  • 1 pahar mic smantana
  • 1 ou
  • sare de mare

Mod de preparare:

  • Spalati varza si o tocati marunt (sau o dati pe razatoarea mare).
  • Puneti varza la calit. ( eu am calit-o in cuptor. Puteti vedea aici cum am reusit).
  • Scoateti varza inainte de a fi gata cu vreo 5 minute, o punem pe aragaz, adaugam ceapa si mararul tocate marunt, piperul proaspat macinat si sarea de mare si continuam procesul de calire pe aragaz inca vreo 5 minute , invartind sa nu se prinda.
  • Tapetati o tava mai inalta cu hartie de copt.
  • Adaugati 5 foi de placinta. Ungeti-le cu putin ulei/unt/margarina pe fiecare.
  • Peste ele puneti o parte din varza.
  • Adaugati alte 5 foi unse intre ele.
  • Adaugati cealalata  jumatate de varza calita.
  • Puneti ultimul strat format din 5 foi.
  • Taiati in bucati aluatul. (in acest fel o sa va fie mai usor sa-l taiati cand e gata)
  • Ungeti aluatul cu oul amestecat cu smantana.
  • Coaceti placinta cam 40 de minute in cuptorul preincalzit.

PS: In poza figureaza cimbru, 2 oua, 2 cepe si ulei de masline. Ei bine pe parcurs m-am razgandit si am decis sa nu mai pun cimbru, sa folosesc doar un ou si doar o ceapa. De asemenea am schimbar uleiul de masline cu cel de floarea soarelui. Enjoy!

Acest articol a fost publicat în Aperitive, De rontait și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s