Salata de boeuf

Iata si binecunoscuta Salata de boeuf, care de fapt nu e nici specialitate frantuzeasca, nici cu carne de vita asa cum se specifica in titlu. Cea mai cunoscuta varianta la noi este cea cu carne de pui. Este o salata de o dificultate redusa si care acompaniaza mesele festive la romani. In consecinta chiar daca titlul te duce cu gandul la rafinata bucatarie frantuzeasca, ea nu este decat un preparat traditional romanesc!

Ingrediente:

  • 1 1/2 piept de pui
  • 4 morcovi mari
  • 2 cartofi
  • castraveti murati
  • porumb
  • mazare
  • 1 ou
  • mustar
  • ulei
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare:

  • Morcovii, cartofii si pieptul de pui se fierb separat. (pieptul de spala bine inainte)
  • Cand sunt gata de taie cubulete.
  • Castravetii murati se taie si ei in cubulete.
  • Amestecam toate legumele taiate cubulete.
  • Adaugam mazarea si porumbul. (de data asta eu nu am pus porumb pentru ca am uitat sa cumpar😀 )
  • Pregatim maioneza dupa reteta de aici.
  • Amestecam ingredientele cu maioneza. (lasati putina maioneza pentru ornare)
Acest articol a fost publicat în Salate și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s