Salam de biscuiti cu nuca si stafide

Ingrediente:

  • 500 gr biscuiti
  • 300- 350  gr zahar
  •  5 lg cacao
  • 200 ml apa
  • 200 gr unt (un unt)
  • nuci prajite si taiate – dupa gust
  • stafide – dupa gust
  • rom -1 esenta de rom mai mare/ o lg  rom
  • un cub de rahat

Mod de preparare:

  • Zaharul se caramelizeaza la foc mic, pana devine un lichid maroniu.
  • Adaugam apa si amestecam bine pana se topeste zaharul ars.
  • Cand s-a topit adaugam untul si amestecam sa-l topim.
  • Dupa ce s-a topit, luam cratita de pe foc si adaugam restul ingredientelor. (biscuitii se maruntesc bine, nucile se rumenesc, rahatul se taie cubulete)
  • Se intinde compozitia pe un celofan si se ruleaza.
  • Se lasa la rece sa se intareasca.

 
 

Acest articol a fost publicat în Deserturi și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s