Tort de ciocolata si caramel

Va avertizez ca este un desert ffoooaarteeee dulceeee!

Ingrediente:

Pentru caramel gasiti reteta aici.

Pentru tort:

  • 6 oua
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 25 ml esenta de vanilie
  • 120 gr migdale macinate
  • cacao

Mod de preparare:

  • Pe baie de aburi topiti ciocolata si  zaharul.
  • Apoi turnati esenta de vanilie.
  • Pe rand incorporati galbenusurile amestecand energic dupa fiecare.
  • Adaugati si praful de migdale.
  • Bateti albusurile bine cu un mixer si le adaugati apoi in compozitia de mai sus (dupa ce s-a racit putin)
  • Ungeti o tava de tort (28 cm si destul de inaltuta pentru ca o sa creasca. Nu va speriati- dupa ce-l scoateti o sa se lase mult.) cu unt apoi turnati jumatate de compozitie.
  • In mijlocul ei turnati o parte din caramel. (o sa va iasa mult caramel respectand reteta de mai sus, dar nu trebuie sa-l folositi pe tot. Ah eu il aveam in sticluta in frigider si l-am incalzit in cuptor , care mai era cald de la Aperitivele Trandafir😉. Asadar dupa ce turnati caramelul trageti-l incet spre marginea tavii (sa nu atingeti marginea!).
  • Turnati si restul de compozitie.
  • Dati la cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute.(depinde de cuptor). Pentru a fi siguri ca nu se arde verificati-l dupa ce au trecut 10 minute.
  • Lasati sa se raceasca si presarati cacao din belsug. Enjoy!
Acest articol a fost publicat în Deserturi, Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s