Fasole frecata

Ingrediente:

  • fasole uscata
  • 1 lg faina
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • ulei
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare:

  • Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat cu o seara inainte.
  • A doua zi se pune la fiert cu frunzele de dafin.
  • Se lasa la fiert la foc mic.
  • Daca mai e nevoie adaugati apa calduta.
  • Cand e fiarta, se strecoara si se zdrobeste.(eu am folosit instrumentul pentru cartofi piure).
  • Intr-o tigaie punem uleiul , catetii de usturoi pisati , faina si lasam sa se prajeasca 1 minut.
  • Se stinge cu o cana de zeama in care a fiert fasolea.
  • Se adauga rantasul peste fasolea zdrobita si se mai pune pe foc apentru a mai da un clocot.
  • Se condimenteaza dupa gust.
  • Nu uitati de Salata de varza murata.  O bunatate!
Acest articol a fost publicat în Mancaruri cu legume, Retete de post și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s