Ciorba taraneasca de vacuta

Ingrediente: (pentru 10 litri )

  • 1 kg coaste de vacuta
  • 7 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 cepe mai micute
  • 5 cartofi mari
  • un borcan fasole verde
  • 500 ml bulion
  • 2 rosii
  • leustean
  • patrunjel
  • ulei
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare:

  • Coastele se pun la fiert intr-o oala cu apa. (se fierb separat pentru a nu face spuma ciorba).
  • Se lasa la fiert pana sunt aproape gata.
  • Morcovii se taie rondele.
  • Ceapa, ardeii , rosiile si cartofii se taie cubulete.
  • Punem pe fundul unei oale de 15 l putin ulei si adaugam morcovii.
  • Ii calim putin.
  • Adaugam ceapa.
  • Calim putin.
  • Condimentam cu sare si piper.
  • Adaugam 10 l apa, carnea (scursa de apa in care a fiert) si leusteanul.
  • Lasam sa fiarba la foc mic pana aproape sunt gata morcovii.
  • Adaugam cartofii.
  • Cand sunt aproape fierti punem fasolea verde si rosiile.
  • Mai lasam sa dea 1,2 clocote.
  • Inainte de a lua de pe foc adaugam bulionul.
  • Cand servim presaram patrunjel verde tocat marunt.
  • PS: optioanal puteti adauga smantana.

Love,

Carmensita

Acest articol a fost publicat în Carne de vita, Ciorbe / Supe și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s