Castraveti murati rapid

Daca aveti castraveti mari si plini de seminte si va pregateati sa-i aruncati la gunoi…va spun STOP! Acesti castraveti pot deveni o muratura excelenta …doar in cateva zile- 2-3-4, depinde de cat soare este afara (pentru ca au nevoie de mult soare pentru a se mura). Sunt excelenti si au un gust ca si moarea de varza🙂. Urmatoarele cantitati sunt pentru un borcan de 3 l.

Ingrediente:

  • castraveti mari
  • marar uscat/ verde
  • o felie de paine
  • 3 lg sare de mare/ sare grunjoasa
  • 5-6 catei de usturoi
  • cateva boabe de struguri
  • 2-3 frunze de visin
  • o crenguta de cimbru verde
  • cateva frunze de busuioc
  • frunze de telina
  • 1,5 l apa

Mod de preparare:

  • Castravetii se spala bine si se cresteaza in 4 pe lungime. Nu-i crestati pana la capat (lasati 2 cm necrestati)
  • Puneti pe fundul borcanului usturoiul , mararul, strugurii, frunzele de visin, cimbrul si busuiocul.
  • Adaugati castravetii.
  • Asezati felia de paine deasupra.
  • Turnati apa rece amestecata cu sare de mare pana ce aceasta s-a topit.
  • Acoperiti borcanul cu o punga sau cu ce aveti la indemana sa nu intre musafiri nedoriti la ospat si puneti-l la soare pentru 2-3-4 zile.
  • Cand s-au ingalbenit sa stiti ca sunt gata.
  • Se pastreaza in frigider , daca castravetii sunt de casa si nu sunt stropiti cu tot felul de chimicale sa stici ca rezista si afara borcanul pana la o saptamana. De preferat sa se consume in zilele urmatoare.

Love,

Carmensita R.

Acest articol a fost publicat în Muraturi și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s