Mamaliga cu papricas de hribi/ pitoi a la Claudio

Reteta ii apartine in totalitate chef-ului Claudio.🙂 De data aceasta eu am stat doar in tribuna🙂 si am urmarit de acolo intreg procedeul. Asa primisem „porunca” de la chef-ul sef :)))!  Ce bine e sa stai si sa fii chemat la masa cand e gata!  Ca sa nu mai zic ce bine e sa ti se serveasca micul dejun in pat!!! Uauu!! Un pupic pentru chef🙂, care imi insenineaza fiecare dimineata!🙂

Ingrediente pentru mamaliga:

  • faina de malai
  • apa
  • sare de mare

Ingrediente pentru papricas:

  • 1 kg pitoi/hribi
  • smantana de casa
  • 1 lg faina
  • cimbru
  • boia iute
  • 1 ceapa
  • ulei de masline

Mod de preparare:

  • Intai pregatim papricasul.
  • Taiem ceapa cubulete mici.
  • Intr-o tigaie punem putin ulei de masline.
  • Cand s-a incins adaugam ceapa.
  • Lasam sa se caleasca 1 minut.
  • Adaugam pitoile/ hribele pregatite in prealabil dupa reteta de aici doar ca nu le mai punem la congelator.🙂
  • Lasam 2 minute sa se caleasca impreuna.
  • Adaugam smantana frecata bineee cu o lingura de faina, cimbru din borcanul cu mirodenii, boia iute si cu putina apa ca sa-l lungim putin.
  • Lasam sa mai dea vreo 3-4 clocote si gata cu papricasul.
  • Trecem la mamaliga!
  • Se pune apa la fiert cu sare de mare.
  • Cand fierbe adaugam in ploaie fina faina de malai.
  • In tot acest timp se amesteca incontinuu pentru a nu se forma bololoase/ cocoloase.
  • Puneti faina treptat pana  cand ajungeti la grosimea pe care o doriti.
  • Mamaliga  se freca bine cu un tel pana se desprinde de pe marginile cratitei. ( vreo 10-15 minute. Clarrrrrr e treaba de barbat asta!!! :)) Abia atunci e gata! E nevoie de ceva munca si forta , mai ales dupa ce s-a ingrosat cand devine din ce in ce mai greu de amestecat.

Love,

Carmensita & Claudio🙂OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acest articol a fost publicat în Ciuperci și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s