Crema cu ricotta si ananas

Ingrediente:

  • 250 gr ricotta
  • 1 lamaie
  • 2 folii de piscoturi
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 gr smanatana dulce
  • esenta de vanilie

Ingrediente pentru sos:

  • 300 gr ananas in conserva
  • 50 gr zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 2 linguri apa

Mod de preparare:

  • Mixam zaharul , smantana dulce si zaharul vanilat pana se topesc complet.
  • Adaugam ricotta, esenta de vanilie si zeama de la o jumatate de lamaie.
  • Mixam.
  • Bagam crema astfel obtinuta la rece.
  • Punem pe foc zaharul cu ananasul si o lingura de apa.
  • Cand a ajuns in punctul de fierbere adaugam amidonul dizolvat intr-o lingura de apa.
  • Amestecam pana se ingroasa.
  • Pregatiti 6 pahare.
  • Sfaramati piscoturile si stropiti-le cu zeama de la cealalta lamaie.
  • Pe fundul fiecarui pahar puneti o lingura de crema. Peste un strat de piscoturi. Inca un strat de crema si deasupra topping-ul adica sosul de ananas (sa fie rece).
  • Se serveste imediat.

Love,

Carmensitadesert ananasdesert cu ananas

Acest articol a fost publicat în Bucataria Italiana, Deserturi și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s