Pasca cu branza

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 3 oua
  • o cana lapte
  • 350 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura:

  • 750 gr branza de vaca cat mai uscata
  • 200 ml smantana/ iaurt
  • 200 gr zahar
  • 50 gr gris (daca branza nu este uscata)- optional
  • 5 oua
  • 100 gr stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • + 1 ou pentru uns

Mod de preparare:

  • Framantam ingredientele pentru aluat si le lasam la dospit 1 h.
  • Tapetam o tava cu hartie de copt.
  • Intindem o foaie de aluat.
  • Frecam branza intr-un castron  cu mixerul pana se omogenizeaza.
  • Adaugam galbenusurile, smantana,  coaja de lamaie si stafidele. Daca branza este destul de moale si nu este uscata suficient va fi nevoie si de 50 gr gris.
  • Albusurile se bat spuma tare.
  • Adaugam zaharul.
  • Adaugam albusurile peste crema de branza si amestecam de jos in sus.
  • Punem umplutura peste foaia din tava.
  • Mai intindem o foaie (sau puteti sa faceti suvite de aluat ) si o punem peste umplutura.
  • Se unge cu ou batut.
  • Cuptor preincalzit pana devine aurie.

Love,

Carmensita ROLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acest articol a fost publicat în Deserturi și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s