Dulceata de portocale

Desigur o sa va intrebati de ce am facut-o tocmai in miezul verii si nu iarna ??!!Acum am avut chef si pofta de ea :)) Este cea mai comoda dulceata ca sa zic asa, adica aveti acces la portocale tot anul. Nu trebuie sa stai ore in sir langa aragaz amestecand pana va doare mana. Desigur iarna sunt mai dulci si mai aromate si chiar mai ieftine portocalele, dar acesta nu ar fi un impediement in a pregati-o si vara! Dupa multe cautari si vizualizari de retete  pot sa zic ca e cea mai simpla si comoda reteta pentru acest fel de dulceata. Bineinteles ca am gasit o reteta care mi-a convenit si am adaptat-o la Carmensita…ca altfel nu se putea :)) . Deviza Carmensita’s Cuisine: retete rapide, comode si sanatoase!(acuma o sa ziceti bine bine dar ce e sanatos la zaharul din dulceata?!! Haideti sa o luam altfel…nu e aceasta reteta mai ok decat toate gemurile si dulceturile din comert pline de tot felu de porcarii??? Ba daaa!! In plus unui om sanatos o cantitate moderata de dulceata consumata la micul dejun nu are ce sa-i dauneze.)  Excesele dauneaza grav sanatatii!!🙂 Asadar sa trecem la treaba! PS: dupa aceasta reteta puteti sa preparati orice dulceata din citrice: de lamai, mandarine, clementine etc.

Ingrediente:dulceata de portocale'

  • portocale (eu am pus 5)
  • 1 kg zahar
  • cuisoare/ scortisoara (optional)
  • apa

Mod de preparare:

  • Spalam bine bine portocalele si le punem la fiert intr-o cratita cu capac la foc mediu. (sa fie acoperite in totalitate de apa). Puteti sa adaugati cuisoare sau 2-3 batoane de scortisoara daca doriti sa se aromatizele portocalele.
  • Le lasam cam 1h-1h20′.
  • Le scoatem si le lasam la racit.
  • Le taiem feliute subtiri pe care le maruntim cat de bine putem.
  • Intr-o oala cu fundul gros punem portocalele maruntite si zaharul si le mai lasam pe foc mediu inca 25-30′. Partea buna aici e ca la inceput nu trebuie amestecat asa de des, dar pe masura ce ne apropiem de final trebuie amestecat continuu.
  • Sterizilati borcanele si puneti bunatatea asta de dulceata in camara!

Love,

Carmensita R.gem de portocaleOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acest articol a fost publicat în Deserturi, Gem/Dulceata, Provizii pe iarna și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s