Gem vs dulceata vs marmelada

Daca nu stiati diferentele intre cele 3 ei bine m-am documentat eu pentru dvs ca sa fiu sigura ca nu bat campii :)).

Marmelada = este facuta din fructe , fara zahar (reteta originala), dar am auzit ca s-ar pune si zahar (cam 200-250gr la 1 kg de fructe). Daca o cumparati de pe piata ar fi bine sa cunoasteti persoana, ca de facut in apartament ii cam greu cu cazanu’ :)) Pasta este fiarta pana se intareste.

Gem =  se face din fructe peste care punem putin zahar (cam 300 gr la 1 kg de fructe si zeama de la o lamaie)  si se lasa peste noapte (sau nu) ;)) . Fructele se sfarma si se pun la fiert amestecand continuu pana se leaga compozitia. Pasta va iesi groasa, dar fluida.

Dulceata =  necesita mult zahar (intre 700 gr – 1 kg depinde de dulceata fructelor si gem de portocalezeama de la o lamaie)  iar fructele de regula se lasa intregi in siropul de zahar. Pasta astfel rezultata este mai subtire.

 

Love,

Carmensita R.

Acest articol a fost publicat în Gem/Dulceata, Provizii pe iarna, Stiati ca.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s