Gem de caise

Ingrediente:OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 5,5 kg caise (cantarite cu samburi)
  • 800 gr zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare:

  • Spalam bine caisele.
  • Le scoatem samburii.
  • Intr-o cratita mare punem un strat de caise, unul de zahar si tot asa pana le terminam.
  • Le lasam sa stea asa vreo 30′- 1h pentru ca zaharul sa scoata zeama din ele.
  • Le punem pe foc si le lasam sa fiarba cam 1h.
  • A doua zi iar le punem pe foc si le lasam la fiert 1h.
  • A treia zi aceeasi operatie, numai ca de data asta punem si cele 3 pliculete de zahar vanilat.
  • Punem gemul inca fierbinte in borcane sterilizate.

Love,

Carmensita ROLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acest articol a fost publicat în Gem/Dulceata, Provizii pe iarna și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s