Hribi murati

La cat de mult imi plac ciupercile (mai ales hribii/pitoile) si la cat de multe sunt pe piata la pret de nimic a trebuit sa incerc si reteta aceasta. Nu am facut decat 3 borcane de 800, asa de test. Peste vreo 3 saptamani putem sa gustam si sa dam verdictul pentru toamna viitoare. Am mancat o singura data in Ucraina si mi-a placut foarte mult textura ciupercilor in schimb mi s-a parut ca  aveau un gust cam otetit. Asa ca am hotarat sa nu pun asa mult otet. Oricum sa nu uitam ca este o muratura, deci e normal sa se simta gustul de otet. Ceea ce incerc eu sa fac e sa reduc putin mai mult🙂 gustul aceala acru si acid. Va prezint asadar  …hribi murati…. o muratura de lux!!

DIN PACATE NU MA MAI LASA SPATIUL OFERIT DE ACEST BLOG SA MAI INCARC POZE :( VOI CONTINUA SA GATESC CU ACEEASI PASIUNE SI DEDICATIE DOAR CA O SA VA DIRECTIONEZ SPRE PAGINA CARMENSITASCUISINE DE PE FACEBOOK. POZA/ POZELE LE PUTETI VEDEA AICI

Ingrediente:

  • 1, 5 kg hribi / pitoi curatate
  • 250 ml otet
  • 500 ml apa
  • 3 frunze de dafin
  • cateva boabe piper
  • sare de mare

Mod de preparare:

  • Curatam si spalam hribii.
  • Pe cele mari le taiem in 2, cele mici le lasam intregi pentru aspect. Incercam sa alegem doar hribii fara viermi (codati🙂 – cum se zice pe la noi) pentru ca niste viermi prin borcan nu cred ca ar da bine si pe cele mai micute si mai dragute ca sa le putem lasa intregi.
  • Dupa ce am taiat hribii, ii punem intr-o cratita cu fundul gros (daca nu aveti folositi o cratita normala doar ca adaugati o cana de apa ) si ii punem pe aragaz la foc mic.
  • Le lasam sa fiarba vreo 10-15 minute, dupa care le strecuram si aruncam apa pe care au lasat-o ciupercile.
  • Acum pregatim zeama: punem la fiert apa, otetul, piperul, sarea si frunzele de dafin.
  • Dupa ce au fiert vreo 3 minute, punem zeama peste hribi si amestecam.
  • Sterilizam borcanele si punem compozitia.
  • Le lasam sa se odihneasca intr-o paturica si a 2-a zi le ducem in beci.
  • Le lasam sa se mureze vreo 3- 4 saptamani dupa care pofta buna!🙂

Love,

Carmensita R

Acest articol a fost publicat în Muraturi, Provizii pe iarna și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s