Extract natural de vanilie

DIN PACATE NU MA MAI LASA SPATIUL OFERIT DE ACEST BLOG SA MAI INCARC POZE :( VOI CONTINUA SA GATESC CU ACEEASI PASIUNE SI DEDICATIE DOAR CA O SA VA DIRECTIONEZ SPRE PAGINA CARMENSITASCUISINE DE PE FACEBOOK. POZA/ POZELE LE PUTETI VEDEA AICI.

Esenta de vanilie vs extract de vanilie? hmmm. Va dau ingredientele amandurora, continuarea o decideti dumneavoastra. Eu am decis!🙂

Deci Esenta de vanilie: apa, propilenglicol (habar nu am ce e si nici nu vreau sa stiu, dar ma gandesc ca nu e tocmai „natural” ), colorant caramel , aroma, etanol (alcool 0,2%).

Extractul de vanilie: pastai de vanilie, votka.🙂

Extractul natural de vanilie nu expira niciodata, din contra pe masura ce imbatraneste devine tot mai aromat. Partea buna e ca pe masura ce consumati din sticluta puteti sa completati la loc cu votka si pastai. Este mai ieftin ca si cel din comert.

Pastaile de vanilie cele mai bune sunt cele din Bourbon (Madagascar, Comore, Reunion ) din estul Africii , Tahiti si Mexic (aroma lor diferind). Asadar, cele din Mexic vor da o aroma indrazneata si bogata; cele din Madagascar o  aroma cremoasa si bogata iar cele din Tahiti o aroma floral- fructata unica.

Extractul pur de vanilie are o aroma cremoasa, dulce si catifelata. Se poate folosi la produse de patiserie, inghetata, sosuri pentru salate si carne.

In loc de votca mai putem folosi rom sau bourbon, care ii vor da extractului o aroma aparte.

Ingrediente:

  • 3 pastai de vanilie
  • 250 ml votca de calitate
  • o sticluta de 250 de ml

Mod de preparare:

  • Sterilizam sticluta turnand apa clocotita in ea.
  • Pastaile de vanilie se taie pe lungime.
  • Le punem in sticluta, adaugam votka.
  • Sigilam cu un dop sa nu se evapore alcoolul.
  • Punem sticluta intr-un loc uscat si intunecos.
  • Agitati sticluta din cand in cand.
  • Peste 8 saptamani aveti rezultatul.

Love,

Carmensita R

Acest articol a fost publicat în Ierburi si mirodenii și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Extract natural de vanilie

  1. Pingback: Tarate de ovaz cu goji | Carmensita's Cuisine

  2. Pingback: Brownies cu migdale | Carmensita's Cuisine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s