Ciorbita de dovlecei

Poza AICI.

Ingrediente:

  • 1-2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 gulie mica
  • 1 ardei gras
  • 1 gogosar
  • 1 ardei kapia
  • 4-5 dovlecei
  • 1 lg faina+ 1 lg ulei + 1 lg boia dulce
  • smantana
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1-2 crengute leustean proaspat
  • o legatura marar
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare:

  • Intr-o oala mare punem vreo 3.5 – 4 l de apa la fiert.
  • Cand fierbe punem toate legumele taiate cubulete  in afara de dovlecei .
  • Adaugam si leusteanul.
  • Cand sunt aproape fierte adaugam dovleceii taiati cubulete , crenguta de cimbru si condimentam.
  • Mai adaugam 1 lg de zacusca de vinete cu ciuperci sau legume din borcan pentru supe sau ketchup de casa. Orice din borcanele pregatite pentru iarna.
  • Intr-o craticioara adaugam uleiul, boiaua si faina si le incalzim doar.
  • Adaugam rantasul in ciorba.
  • Mai punem vreo 2-3 lg de smantana.
  • Stingem focul si completam cu mararul spalat si tocat marunt.
  • Un deliciuuuuu!!!

Love,

Carmensita R – Gatiti cu inima!🙂

Acest articol a fost publicat în Ciorbe / Supe și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s