Coaja de lamaie cu zahar

Poza AICI

Ingrediente:

  • lamai
  • zahar

Mod de preparare:

  • Pentru a scapa de ceara cu care sunt stropite citricele va rog apasati aici.
  • Dam pe razatoarea mica lamaile pana ajungem la coaja alba.
  • Amestecam coaja de lamaie cu zaharul dupa cum urmeaza: la o lg de coaja de lamaie adaugam o lg de zahar.
  • Punem coaja cu zahar intr-un borcan pe care-l inchidem ermetic si-l bagam in frigider.
  • 7 zile uitati de borcanel.
  • Initial coaja de lamaie are un gust amarui, de aceea trebuie pastrat 7 zile. In tot acest timp aromele se intrepatrund, iar la final lamaia se va carameliza deoarece zaharul se va topi. Va rezulta un gust si miros perfect , imbatator, dulce si aromat.
  • Se poate pastra luni de zile in frigider.
  • Puteti sa folositi amestecul la prajituri, ceaiuri, limonade , inghetata etc.
  • La fel puteti sa procedati si cu portocalele, ba chiar puteti sa faceti un amestec din cele 2: coaja de lamaie cu coaja de portocala si zahar. Sau chiar sa adaugati si  scortisoara pentru deserturi de iarna😉

Love,

Carmensita R

Acest articol a fost publicat în Ierburi si mirodenii și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Coaja de lamaie cu zahar

  1. Pingback: Baigli cu mac si nuca | Carmensita's Cuisine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s