Baigli cu mac si nuca

Poza AICI si AICI

Ingrediente:

  • 550 gr faina
  • 250 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 1 ou intreg
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 1 ou pentru uns cozonacii
  • 1 zahar vanilat pentru presarat deasupra
  • coaja de lamaie pregatita inainte cu 7 zile ca sa nu fie amara. Reteta AICI.
  • Umplutura de mac: (pentru 2 cozonaci)
  • 400 gr mac macinat
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 lg zahar vanilat pregatit in casa. Reteta AICI
  • 200 ml lapte
  • Umplutura de nuca: (pentru un cozonac)
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 120 ml lapte

Mod de preparare:

  • Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu cele 2 linguri zahar .
  • La faina adaugam 250 gr unt , amestecam apoi adaugam 1 galbenus de ou, 1 ou intreg si laptele caldut cu drojdia.
  • Framantam pana aluatul se omogenizeaza si lasam la dospoit pentru circa 40 minute la loc caldut.
  • Aluatul rezultat il impartim in 3 parti egale.
  • Pregatim umplutura: se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga macul macinat. La fel procedam si la umplutura de nuca
  • Fiecare parte o intindem sub forma unui dreptunghi, punem umplutura si rulam. O sa rezulte doi cozonacei cu mac si unul cu nuca.
  • Ungem cozonacii cu ou si presaram zahar vanilat. Ii bagam la cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit bine.

Love,

Carmensita R

Acest articol a fost publicat în Deserturi și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s