Rumtopf / Rum Pot

Poza AICI

Rumtopf (germana) sau rum pot (engleza) este o specialitate nemteasca care consta in fructe „innecate” in alcool de buna calitate si musai musai de minim 54 de grade. Este excelent peste inghetata, clatite, budinca, prajituri, cheesecake sau alte bunatati.Se lasa sa stea 4-6 saptamani dupa ce procedeul a fost finalizat. Periodic ar trebui verificat sa nu cumva sa fermenteze. In caz ca se intampla totusi acest lucru, trebuie sa adaugam rom pur , cat mai tare pentru a inhiba procesul de fermentatie. Eu il pastrez in beci, iar cand se poate consuma storc fructele si obtin astfel si un lichior bun bun.

Ingrediente:

  • rom brun fara arome de minim 54 de grade
  • fructe proaspete(capsuni, zmeura, afine, prune, nectarine, piersici, pere, struguri, kaki)
  • zahar
  • un borcan care se inchide bine

Mod de preparare:

  • Curatam de samburi  , spalam fructele.
  • Le taiem cubulete.
  • Pe fundul borcanului asezam un strat de fructe. Eu am pus capsuni.
  • Peste punem zahar si rom ca sa le acopere.
  • Adaugam urmatorul strat de fructe (cirese in cazul meu) +zahar +rom.
  • Si tot asa pana umplem borcanul.
  • Fructele trebuie sa fie bine acoperite de rom, in caz contrar vor putrezi.
  • Inchidem bine borcanul si-l depozitam in beci.

PS: Urmatoare fructe nu sunt bune pentru a face Rum Pot din cauza texturii si aciditatii pe care o au: lamai, portocale, grapefruit, rubarba, banane, mere si gutui.

Daca nu aveti toate fructele la indemana, nu va speriati. Puneti ce aveti si completati prin acelasi procedeu cand aveti si alte fructe.

Ne auzim peste 6 saptamani😉

Love,

Carmensita R.

Acest articol a fost publicat în Bauturi, Deserturi, Gem/Dulceata și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s