Paine din tarate de ovaz

Este o paine numai din tarate de ovaz. Va iesi densa, satioasa si umeda in interior din cauza faptului ca taratele absorb multa apa si devin grele. Este o paine sanatoasa si daca va deranjeaza faptul ca iese umeda o puteti praji in prajitorul de paine, sau la cuptor cu cas si mirodenii deasupra. Rezista pana la o saptamana in frigider intr-o caserola de plastic (am testat deja lucrul asta, pentru ca in timpul saptamanii nu tare am timp de gatit si de aceea prefer sa fac paine pentru toata saptamana sau cateva zile; depinde cat de mancacioasa sunt)🙂

Poza AICI.

Ingrediente:

  • 800 gr tarate de ovaz
  • 2 oua
  • 250 ml iaurt/ kefir/ smantana
  • 4 cani apa = 1 l apa
  • 1 lg-ta sare de mare

Mod de preparare:

  • Amestecam toate ingredientele.
  • Lasam sa se odihneasca si sa se umfle taratele vreo 20 de minute.
  • Tava cat de mare, hartie de copt. Daca e cazul puteti pune si in 2 tavi.
  • Turnam compozitia.
  • Cuptor aprox 1 ora- 1h 15.Verificati oricum pentru ca nu toate cuptoarele sunt la fel. Nu faceti testul scobitorii pentru ca painea iese umeda in interior (daca nu o puneti cat mai intinsa ; grosimea ar trebui sa fie cam cea a unei felii de paine taiata) Este gata cand a prins o culoare maronie frumoasa si este tare deasupra.

Love,

Carmensita R

Acest articol a fost publicat în De rontait și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s